Kom til Summer of Love – hvis du kan læse invitationen

Jeg er enig med en masse folk om, at internettet har ændret, og bliver ved med at ændre på en masse fundamentale økonomiske strukturer – men tror den globale, demokratiske revolution udebliver. Det er de samme veluddannede mennesker der ender med at sidde på toppen af de nye strukturer, med samme evne til at drage økonomisk fordel af dem.

Eller: Har man uddannelse, viden og “internet literacy” virker feltet helt åbent, alting føles som “The summer of love“, dinosaurerne svitses på solnedgangsindustriens brændende platforme, og hvor er det en fryd at de nu straffes for så længe at have ignoreret, at festen er flyttet et andet sted hen.

Men, tænker ofte på min ven Andy’s fortælling om sit projekt med at starte en internetcafé i Uganda. Det gik galt, fordi han skulle bruge flere timer hver aften efter lukketid, på at rense computerne for vira. Folk fik sig nemlig en gratis hotmailadresse, og åbnede ukritisk for alle spammails fordi de troede det var relevant kommunikation. De troede det var internettet. De havde ingen forudsætninger for at vide bedre, og til sidst måtte han jo lukke internetcaféen.

One thought on “Kom til Summer of Love – hvis du kan læse invitationen

Leave a Reply