Monthly Archives: April 2008

Evernote Invites

Har ti invites til evernote hvis det skulle interessere nogen. Evernote er en slags ikke-offentlig opbevaringssilo for alt det man ikke vil glemme (websider, dokumenter, mails og google-søgninger) men som ikke fortjener offentliggørelse. Der er en række gode upload-funktioner tilknyttet i form af desktopsoftware og mobiltjenester. Det er egentlig meget smart & opfylder et reelt behov, men er ikke _helt_ overbevist. Synes der mangler et “sorteringsled” og funktioner til at sende det videre, hvis man synes det skal publiceres alligevel.

Update: Glemte at nævne killer feature’n: at evernote kan søge på tekst på billeder – virker hos mig (håndskrevne blokbogstaver), men ikke hos nogen at kommentatorerne nedenfor.

Distribution af QIK videoer

Nåh. Ja. Har jo leget med Qik her i weekenden, og det er blevet til et par streams, henover et par dage og et par parkera. Har ladet børnene filme. Folk der kender mig, vil vide at jeg bevidst prøvet at tømme den slags eksperimenter for enhver form for “meningsfuld” indhold. Det er fordi jeg er pinlig bevidst om hvor effektiv teknologien kunne være, hvis man havde en interessant genstand/historie/ramme at videreformidle. Eller: det skulle gerne fremgå, at det ikke er det jeg prøver på, fordi det hører til en anden sfære: ideer, research, journalistik osv.

Men: har kikket lidt på distributionsmodellen i sådan en video. Udover at det næsten er et mirakel at så mange teknologier overhovedet spiller sammen på trods af kompleksiteten (kameraet, kameraet i mobiltelefonen, mikrofonen, mobilnetværket, flashplayers, servere, databaser, telefonregninger betalt over PBS osv.) er distributionsmodellen vokset VILDT de seneste par år.

web20-distribution

Når jeg åbner for Qik softwaren på min Nokia 95, og klikker stream, sker følgende:

  Synkront:
 1. Streamet bliver sandsynligvis vist på forsiden af Qik [? seere]
 2. Twitter pinges – med et link til streamets permalink [127 followers]
 3. Pownce pinges – med et link til streamets permalink [3]
 4. Twitter pinger Webmercial med samme link (i min header) [?]
 5. Twitter pinger Facebook med samme link [38]
 6. Betyder: at en del mennesker gøres opmærksom på det. Hvis man så oven i købet varsler det i forvejen, kan man med lidt held hive mange ekstra seere ind.

  Asynkront: (altså senere end live-streamet & hvis jeg autobloggede Twitter el. qik-feedet på webmercial):

 7. Det ryger ud til de 127 abonnenter som feedburner siger jeg har
 8. Det aggregeres på Plaxo, Jaiku, Kommunikationsforum, Blogbot, overskrift.dk og opsamles af Google-robotterne (og de andre, seføli)

Alt i alt: Teknologien er som ild i mellem hænderne hvis man har en effektiv distributionsplatform at skyde det afsted fra. Jeg vil gætte på at jeg kunne fylde en lille biografb med de mennesker der har set weekendens filmc Det er sket ved “bare” at filme, men den bagvedliggende årsag er, at jeg har sagt ukritisk “ja” til invitationer til sociale netværk siden de begyndte at tikke ind.

Ville egentligt have skrevet en post om hvordan man kunne bruge qik mest effektivt, men det må blive en anden god gang. Bortset fra: dér hvor jeg tror de største seertal i fremtiden vil komme fra, er på hemmelige live-optagelse-koncepter – især hvis de varsles på forhånd. Det er vanvittig nemt at skjule en mobiltelefon i skjortelommen og tilskuerne vil sidde og gyse af fryd over projektet, hvis det er en bad guy det går ud over. Eller skrive kronikker over de etiske implikationer af sådan en handling, som det ellers hidtil har været dovne-journalister-på-lave-budgetter ‘s monopol at afstedkomme.

Bonuslink: Der opstået en ny standard for udveksling af embedded indhold på www.oembed.com.

 1. Vildeste oplevelse: På mobilskærmen – mens den filmer – at få beskeden “Bitraten skal ned, bitraten skal ned!” af Jeppe der fulgte med og skrev det til mig på qik []
 2. Man kan desværre ikke plusse alle tallene, da der er ret mange overlap []
 3. Og skammer mig næsten over at jeg ikke kunne byde dem minister-væltende indhold []

Dine fotos som malerier

Vi bringer hermed endnu en demokratiserende trenda, denne gang indenfor hjemmeindretning: malede fotos som alle har råd tilb! Er det funky eller kitsch? Døm selv & diskutér.

Er du ikke tilfreds med ovenstående stil, prøv:

Er budgettet lidt større, har vores egen Thomas Kluge måske tid?

 1. Jeg tror det bliver lige så stort som Betty Blue plakater var det i ’90erne []
 2. I kunstverdenen kalder man det “Fotorealisme” el. “Hyperrealisme” []