Monthly Archives: November 2007

Kom til Summer of Love – hvis du kan læse invitationen

Jeg er enig med en masse folk om, at internettet har ændret, og bliver ved med at ændre på en masse fundamentale økonomiske strukturer – men tror den globale, demokratiske revolution udebliver. Det er de samme veluddannede mennesker der ender med at sidde på toppen af de nye strukturer, med samme evne til at drage økonomisk fordel af dem.

Eller: Har man uddannelse, viden og “internet literacy” virker feltet helt åbent, alting føles som “The summer of love“, dinosaurerne svitses på solnedgangsindustriens brændende platforme, og hvor er det en fryd at de nu straffes for så længe at have ignoreret, at festen er flyttet et andet sted hen.

Men, tænker ofte på min ven Andy’s fortælling om sit projekt med at starte en internetcafé i Uganda. Det gik galt, fordi han skulle bruge flere timer hver aften efter lukketid, på at rense computerne for vira. Folk fik sig nemlig en gratis hotmailadresse, og åbnede ukritisk for alle spammails fordi de troede det var relevant kommunikation. De troede det var internettet. De havde ingen forudsætninger for at vide bedre, og til sidst måtte han jo lukke internetcaféen.

Foamee, Chumby, Ribbons m.m.

Godt: jeg har to fromme ønsker for tiden der kommer. Den ene at udfærdige en e-handels julegaveguide med skøre, fede, coole, originale ting som man kan bestille over nettet, og med hvilken man hurtigt kan overstå sine julegaveindkøb, og dermed undgå sidste øjebliks frustrationer SAMTIDIG med at man bliver helt vildt populær hos familie og venner. Jeg har fundet mange fede ting. Men det tager tid at lave en sådan liste, og tid er en f**** mangelvare i mit liv.

Den anden: en post der er en udtømmende guide over tjenester der hjælper én med at udgive filer – word dokumenter, pdf’er, powerpoint osv. Men det tager tid, og tid er en f**** mangelvare i mit liv. Så indtil videre må i nøjes med:

  Webrelateret-agtigt:

 1. 20 directories din blog skal være listet i
 2. Tutorial om Yahoo Pipes – Pipes tror jeg ville være en smart ting at investere tid i, giver mulighed for at opliste, blende, sortere, og filtrere x antal af alle internettets feeds, til et præcist og stærkt stykke kommunikation. Det virker smart og brugervenligt, men kræver altså at man sætter sig ind i det.
 3. Online Ribbon Generator Tool – som der står
 4. Foamee – sjov lille udnyttelse af Twitter API’et.
 5. Mediebilledet:

 6. Spiral Death Watch – skræmmende tal for avisbranchen
 7. Chumby – værdig aftager til TV, “RSS killed the TV-star”
 8. Sjov læsning:

 9. IT-investeringer der gik grueligt gal
 10. Sjov samtale om “token black guy”
 11. Podcast:

 12. SnapKast – udgiv Powerpoints som podcast (via)
 13. Mest stimulerende intellektuelle podcasts
 14. Værktøjer:

 15. SlimTimer – fantastisk tidsregistrerende værktøj. Men også farligt, fordi du finder ud af hvad du bruger din tid på. Tip: din effektive arbejdstid er meget lavere end du trora(via)

Ang. bibliotekr, så arbejdes der på sagen:

 1. Mockups sendt til grafiker – skal implementeres snart
 2. Funklende kodebase klar til at tage imod
 3. Det hele flyttet over på stærk dansk server

Det bliver fantastisk hvis vi når det, og grunden til at det tager den tid det tager, er at tid er en f*** mangelvare i vores allesammens liv.

 1. Denne post tog 27 minutter at skrive []

Hvad er webdesign?

Jeffrey Zeldman:

Web design is the creation of digital environments that facilitate and encourage human activity; reflect or adapt to individual voices and content; and change gracefully over time while always retaining their identity.

Min oversættelse:

Webdesign er skabelsen af digitale miljøer, der fremmer menneskelig aktivitet og opmuntrer til den; der afspejler – eller tilpasser sig til – personlige stemmer og personligt indhold; der let og elegant formår at ændre sig over tid, samtidig med at de bevarer deres identitet.

Ud fra den definition, burde du selv kunne konkludere hvad formålet med et webdesign ikke er. Samt forstå den styrke, handlekraft og frihed der ligger i at omfavne mediets begrænsninger. Og omvendt, hvor dyrt det risikerer at blive, hvis du tror at webdesign handler om noget som helst andet.

I den optik, og for at ekko’e Jeffrey Zeldman, er Douglas Bowmans “minima” udtryk for rigtig god webdesign.