Monthly Archives: May 2007

Dit virtuelle håndtryk

Jeg kan helt klart anbefale Abelone GlahnsDit virtuelle håndtryk“, der handler om alle de metoder der er til at gøre opmærksom på sig selv, igennem social software. Den er let at læse, giver et godt overblik, og er en bredtfavnende introduktion til alt det der sociale hejs.

Stik den til folk som forholder sig lidt skeptisk til den sociale trend, og se skyerne løfte sig fra deres pande i rekordtid.

Bibliotekr 2.0 v2

bibliotekr.jpgNåh. Posten om bibliotekr genererede nogen interesse. Derfor har jeg – som det nu er kotyme – smidt en wordpress weblog (med now reading, geopress og SmartRSSa plugins på) og en wiki op på www.bibliotekr.dk.
Man kan signe sig op som bidragyder (man får fulde administratorrettigheder), og når lejligheden byder sig, vil jeg prøve at isolere de forskellige tekniske udfordringer i det.

F.eks:

 • step 1: hvordan fortæller jeg at jeg har en bog jeg gerne vil udlåne
 • step 2: hvordan får folk at vide at jeg har en bog at udlåne

Osv…


I øvrigt: jeg kunne godt tænke mig at låne Macht und Rebel ud, men sagen er at den ligger hjemme hos min ven Andersb (se kort nedenfor).

 1. Hvis man gerne vil bidrage via et RSS-feed, i stedet for at logge ind og poste) []
 2. Og jeg sender ham altså en bøde, hvis han ikke snart afleverer den tilbage []

Tabte delicious links

Mens bloggen var nede blev følgende fede links fra delicious ikke postet:

 1. Yt at være online, derfor startede Jakob og jeg offlineguruer for lang tid siden
 2. Mikrohjem, sådan et ville jeg gerne ha’ (hvis det kunne transporteres på en trailer)
 3. Dark Room: Fantastisk effektivt og minimalistisk tekstbehandlingsprogram
 4. Byg din egen wordpress installations-pakke
 5. Icebrrg: byg formularer nemt og uden hassle, fundet på the freelancers toolset.
 6. Open Source dokumentarfilm
 7. Lange skud i filmhistorien
 8. Pornonørder diskuterer om Silvia Saint virkelig er “the queen of anal”
 9. Få en mac-agtig dock-menu på websitet (css/javascript)
 10. Fedt iPod vækkeur.
 11. WordPress plugin til at lave søg/erstat på alle poster.
 12. Citat der perfekt illustrerer hvordan programmører tænker (etisk)

Social Bibliotekr 2.0

På min nokia n93 har jeg en stregkodescanner. Og der er bluetooth. Det betyder at jeg burde kunne scanne min bogsamling, og fortælle folk – der kommer forbi mit signal – om hvad der står på reolerne.

Nærliggende tanke: Hvorfor ikke fratage bibliotekerne monopolet på udlån af bøger, dvd’er, cd-rommer osv. og blive hinandens bibliotekarer? Dele vores fysiske medier med hinanden?

Scenarie:

 • Jeg logger ind på bibliotekr.dk, og bliver oprettet som gyldig bruger, når de oplysninger jeg har givet om bopæl og identitet er blevet tjekket og godkendt.
 • En tilfældig forårsdag går jeg fløjtende ned af gaden, og får pludselig at vide at der er en bibliotekr oppe på 4.tv. Jeg tjekker hans bogsamling via mobilen eller web, og ser at han har åbent lige nu.
 • Jeg går op og låner to bøger og en cd (det bliver registreret over mobilen), og vi drikker måske en kop kaffe.
 • På nettet er der et socialt site, hvor jeg kan se anmeldelser af bøger og udlånere, forlænge lån, hvor man som bibliotekr kan browse hvad folk har at udlåne, og hvor udlånere kan se hvor deres bøger er (via noget smart geotagging).
 • To måneder efter får jeg en bøde fra samme inkassofirma som de rigtige biblioteker bruger, fordi jeg ikke har afleveret til tiden
 • Jeg bliver selv bibliotekr, fordi der er så mange penge at tjene på for sene afleveringer
 • Voila: hele byen er blevet til et bibliotek, udbuddet findes overalt og er meget større end de rigtige bibliotekers. Bøger bliver cirkuleret blandt mennesker, i stedet for at samle støv på hylderne.

Cowboys, maoister, teknologiforskrækkede socialister, landsbytosser og corporate hippier

Lige siden jeg blev sådan ca. 18, er jeg regelmæssigt blevet overrumplet over hvor dårligt venstre-højre/progressiv-reaktionær/liberal-venstreorienteret begrebsparrene beskriver virkeligheden. Vi bruger disse til at navigere og handle i det politiske liv, og tyngdepunktet i vores forståelse er altid, at de venstreorienterede ønsker mere stat, og at liberalisterne ønsker mindre. Ud fra det enfoldige udgangspunkt, gør vi en lang række andre automatiske associationer, der slet ikke stemmer overens med politisk praksis, og som fuldstændig forvrænger vores opfattelse af hvilke interesser politikere i virkeligheden repræsenterer. Continue reading