Monthly Archives: November 2006

links for 2006-11-30

Plugin test af TDOMF

Nedenfor ser man ikkea et plugin i aktion, der skulle gøre det muligt for alle og enhver at skrive en kladde til et indlæg på nærværende weblog.
Altså: du (ja, dig!), skriver hvad du synes skal udgives her, jeg (ja, mig!) får det at vide, godkender det og så får du automatisk en mail om indlægget er blevet postet.
P.S. Beklager at loadtiderne stadig er så langsomme. Textdrive har endelig svaret mig, og de har sat en masse folk på sagen, yaddayadda.

  1. Hmm, kan ikke få det til at virke… []

Viral aftenskole, Zune, Blå dragt m.m.

Internetkøb, DIY mp3-afspiller, bloopers m.m.

Sådan dækker man events med social media+tags+RSS

- i tre lette trin!

citizen-kane.jpgVidste du, at det var muligt for dig (ja, dig!), på din hjemmeside (eller på hvilket som helst andet dokument som en browser kan læse), at dække en event, måske bredere og mere udtømmende end den samlede Danske journaliststand. Helt gratis! Uden kendskab til kodning! Nej, vel?

Det jeg taler om, er en side der løbende opdaterer sig selv med nyheder om den valgte event, i form af blogindlæg, billeder, podcasts, film og søgeresultater fra diverse andre medier. Om ikke så lang tid – forestiller jeg mig – bliver hele den proces automatiseret i form af en tjeneste, hvor du bare indtaster navnet på det du vil dække og så vupti er det hele ordnet. Men indtil da, en guide til:

  1. hvordan du finder sociale medier (‘s rss feed) der kan blive til gode kilder for din eventdækning
  2. hvordan du blender dem sammen
  3. hvordan du viser blendet på en hjemmeside

- suppleret med forskellige tips til anvendelsesmuligheder

Lad os antage at vi er forlaget Gyldendal, og at vi vil dække Bogforum 2008. Siden vil vi udgive på Gyldendal.dk/bogforum

1: FIND SOCIALE MEDIER
Kunsten er at finde de steder på nettet hvor der allerede kan tænkes at være relevant indhold. Tip: led på de allermest populære sociale websites der bruger tagging og RSS, eksempler:

Youtube: www.youtube.com/rss/tag/bogforum.rss (se guide på http://youtube.com/rssls)
Flickr: http://www.flickr.com/photos/tags/bogforum/ (led efter RSS-ikonet)
23hq: http://del.icio.us/tag/bogforum
Overskrift.dk: http://overskrift.dk/searchresult.php?q=bogforum&x=0&y=0
Blogbot: http://blogbot.dk/blogs/soeg.php?q=bogforum&submit=S%F8g
Google Blogsearch: http://tinyurl.com/yzhomm
Technorati: http://www.technorati.com/search/bogforum

Måske man bør overveje om der ikke sker for meget overlap (f.eks. i mellem blogbot og technorati og google blogsearch), og fjerne nogle af feedsene. Man kan også undersøge om der allerede er aftalt en konvention på området. F.eks. fik alle på New Media Days, at vide at de skulle tagge deres indhold med “nmd06“.

Det gør ikke noget, at nogle af feedsene er tomme, ligesom YouTube og del.icio.us feedsene. Pointen er, at det er kanaler der står klar. Den dag nogen tagger deres indhold med “bogforum” på de tjenester, vil det dukke op i dit blendede feed.

Endelig kan man vælge at være helt vildt proaktiv, og så bede folk  der dækker eventen, om at tagge deres indhold i din favør.

Der er jo en masse hjemmesider som ikke findes i RSS-formatet, men man kan åbenbart rss’ificere en statisk side.

2: BLEND FEEDSENE
Med http://feedshake.com/ eller http://feedblendr.com/

3: VIS DET BLENDEDE FEED
F.eks. med http://feed2js.org/ som genererer javascript kode der viser det hele. Eller med en RSS-parser til din weblog.

Eksempler:
www.webmercial.dk/blogforum / www.webmercial.dk/aviskrig

Bonustip: I blogforum-tilfældet, put det blendede feed ind i http://rss2pdf.com/, send PDF’en til et trykkeri og så til alle blogforum deltagerne, som tak for en god konference.

Eller: du er chefredaktør på en landsdækkende avis, du printer det blendede aviskrig-feed ud, smider det på bordet til direktionsmødet, og siger: “Venner, vi er fucked. Prøv at læs hvad internettet skriver om os

Det ville give ekstrem credit.

Hvis du vil være rigtig sej, så køber du domænenavnet “bogforum08.dk”, dedikerer en WordPress installation til det, med Elliot Backs autoblog plugin koblet på. Det vil tage det blendede feed, og udgive alle “items” i det, som selvstændige poster.

Voilà: en automatiseret weblog, der samler op på andres relevante indhold overalt hvor man har haft fantasi til at lede, og held til at finde.