Daily Archives: 17/04/2005

Poddenhavn

vesterbroGående ned af Istedgade i bragende solskin, og poddens fremragende valg af Faith No Mores “Easy like Sunday Morning”, gav lysten til at skrue en mp3-fil sammen der guider lytteren igennem mit 15-år gamle København, m. fortællinger om begivenheder på forskellige locations, musik der hiver det hele op i den fede mytologiske dimension, og så en side på nettet selvfølgelig, der tager imod lytterens billeder af sin fortolkning af ruten.

Det kunne være Langelinie v. solopgang m. noget Vivaldi, villakvarterer i Valby til “Amor og den sidste pil“, “Det er ikke en ørken” på Østerbro, “Drømmen om at køre galt” på Åboulevarden, “En nat bliver det sommer” på Charlottenlund Fort osv.

Mikset m. fortællinger om at slå op/blive slået op med i parker, at blive truet m. tæsk på studenterhuset, flytninger af tonstunge flyttekasser fra 5. sal til 4. sal, grillaftner i baggårde, at kravle rundt i kraner v. Nordhavn kl. 7 om morgenen, afgørende møder på legendariske caféer osv. osv.

Men
: der er jo det med musikrettighederne. Så den bliver foreløbigt arkiveret med de andre ideer.

Og: Ideen er selvfølgelig ikke original – er blevet fortalt om en engelsk kunstners (Janet Cardiff) lignende projekt om hendes London. Kan ikke huske hendes navn.