Monthly Archives: November 2004

Anekdote

På bogmessen så jeg en computerskærm, hvorover der hang skiltet “Læs en E-bog”. Jeg tog min nye gadget frem (mobiltlf. m. kamera) og tog et billede. På skærmen var der fjorten små billeder af bogcovers. En dame kom hen og spurgte hvad jeg lavede. Jeg fortalte hende glædesstrålende om den fagre ny verden, hvor man kunne tage billeder direkte til hjemmesiden, bla, bla.

Endnu et billede fra Webmercial

Hvorpå hun begyndte på en lang formaning om, at der var rettigheder på illustrationerne (til bøgerne på hendes computerskærm), at hvis jeg ville offentliggøre billedet jeg lige havde taget, blev jeg nød til at skrive til forlaget (som sikkert ville give mig lov det var ikke for det), men at det jeg havde gang i dér kunne man ikke bare lige gøre…

Jeg sympatiserer og forstår, men min forsigtige vurdering er altså, at toget er kørt moster.

Bogforum et al

• Ikke meget at sige om den sag (bortset fra at jeg bliver lidt træt hver gang jeg konfronteres med Johannes’ Møllehaves unuancerede begejstring for alt mellem/over himmel og jord), men den fyrede op under boglysten, så jeg nu er i gang med at bide i skindet på Kristian Ditlev Jensens “Livret”. De to første kapitler giver appetit på mere.

Moblogging er på sin vis hvad jeg altid har drømt om: totalt underdrejede billeder, at folk ikke kan se at jeg fotograferer (jeg forstyrrer ikke nogen), opbygning af et lille diskret billedgalleri hvis værdi ligger i dets evne til langsomt at folde fotografens mentale perspektiver ud, snarere end i hans tekniske formåen.

Hvis man vil mere med det end det, gælder det om at finde på måder at organisere det mosaisk-kollektive, så det fortæller en historie.
Diasshowet ‘mirror’ på Flickr har kimen i sig til det.

• Hvordan var det at være Rick Ellis da han så rullegardinet?

[update]: Expression Engine understøtter MetaWeblog API, men det gør pMachine Pro ikke, så vidt jeg forstår.

[update 2]: Det er muligt at moblogge til en pMachine weblog fra Flickr. Man skal vælge “Blogger Api” & gøre ‘pmserver’ til sin ‘final point’. Men det poster billedet to gange, i titel-feltet og i head’en. Det er noget rod. Forklaring følger måske…